nieuws

Vergunning windmolens in Deventer onherroepelijk

Volgens de Deventer Energie Coöperatie is de vergunning die is verleend voor de bouw van twee windmolens langs de A1 bij Deventer onherroepelijk.
Woensdagavond tijdens de gemeenteraad vroeg de VVD aan wethouder Rorink om een berekening te maken van de hoogte van de schadeclaim bij het annuleren van de windmolens. De liberalen denken dat er in de nieuwe gemeenteraad een meerderheid te vormen is tegen de veelbesproken windmolens.

"Het is Rusland niet"

Volgens Jan de Vries van de Deventer Energie Coöperatie is de reeds verstrekte vergunning niet in te trekken. "In feite zijn ze gewoon te laat. De besluiten zijn allang genomen. Alle voor- en nadelen zijn gehoord. We leven in Nederland, dat is een democratie en een rechtsstaat. Dit is niet Rusland".

Deventer Energie Coöperatie

In de Energie Coöperatie zitten zo'n honderd mensen die voor bijna 400.000 aan het project meefinancieren. De andere 75 procent is in handen van ontwikkelaar Raedhuys. Aankomende zomer wordt er begonnen met de funderingen, halverwege 2015 moeten de twee windmolens naast de A1 staan.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.