nieuws

Stichting Bostheater wint eerste Cultuurprijs Ommen

Bostheater Ommen wint Cultuurprijs
Bostheater Ommen wint Cultuurprijs
Stichting Bostheater is de winnaar van de eerste Cultuurprijs in de gemeente Ommen. Wethouder Ko Scheele reikte de prijs vanmorgen uit.
De Cultuurprijs is door de gemeente Ommen ingesteld als waardering voor mensen en organisaties die bouwen aan cultuur in Ommen. Inwoners van Ommen konden kandidaten aanmelden voor de prijs, waarna een jury van het Cultuur Platform Ommen een winnaar heeft gekozen. De Cultuurprijs bestaat uit een bedrag van 300 euro en een beeldmerk dat de organisatie mag gebruiken op alle uitingen.

Aanwinst voor gemeente Ommen en haar bezoekers

De jury over het vernieuwde bostheater. "De renovatie van het theater betekent behoud van het erfgoed voor de inwoners van Ommen. Het theater biedt niet alleen programma’s voor de inwoners van Ommen, maar ook voor de gasten die in de zomermaanden in de toeristische gemeente Ommen verblijven. Het programma dat wordt geboden is breed: is bestemd voor jong en oud, en biedt voor elk wat wils. Alle vormen van cultuur vinden er een podium. Zowel amateur- als beroepsgezelschappen en artiesten krijgen een kans om hun kunnen te vertonen. Aankomende kunstenaars worden gestimuleerd daar op te treden en krijgen zo een kans. De toegang is over het algemeen gratis, het theater is dus laagdrempelig. Zo nu en dan wordt er een collecte gehouden om de onkosten te dekken. De organisatie en de techniek van het Theater draaien geheel op vrijwilligers. Kortom: het Bostheater is een aanwinst voor het culturele leven van de gemeente Ommen en een goede aanvulling op het zomerprogramma", aldus de jury.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.