nieuws

Nog geen plan FC Twente, sportcampus Hengelo loopt vertraging op

Beoogde locatie voor sportcampus naast FBK-stadion
Beoogde locatie voor sportcampus naast FBK-stadion
De aanleg van een sportcampus in Hengelo loopt vertraging op. De gemeente Hengelo heeft nog geen uitgewerkte plannen en een financieringsvoorstel van FC Twente gehad.
Naast het FBK-stadion wil FC Twente een sportcampus bouwen met zeven voetbalvelden, zeven tennisbanen, een voetbalstadion voor zo’n 4000 man publiek, een accommodatie voor padeltennis en een onderkomen voor speedsoccer. De plannen kosten zes miljoen euro.

Situatie FC Twente veranderd

Deze maand zou FC Twente de uitgewerkte plannen bij de gemeente indienen waarna het bestemmingsplan aangepast zou kunnen worden. De politiek zou zich er in juli over uitspreken, maar kan dat nu niet omdat de plannen er niet zijn.
"De situatie is bij FC Twente natuurlijk wel veranderd", zegt een woordvoerder van de gemeente Hengelo. Ze doelt daarmee op de financiële positie van FC Twente. De club is door voetbalbond KNVB onder curatele gesteld omdat de financiële positie minder rooskleurig is dan het bestuur het had voorgespiegeld.

Constructief overleg

Nu de concrete plannen uitblijven kan de gemeenteraad van Hengelo er voor de zomer niet meer over beslissen, op zijn vroegst na het zomerreces in augustus. Uitstel is volgens de gemeentewoordvoerder nog geen afstel: "We zijn nog steeds in overleg met elkaar, het is een constructief overleg." FC Twente bevestigt dat, maar wil er niet meer over zeggen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.