nieuws

Nieuw-Zeeland centraal in ‘Overijssel Overzee’

Overijssel Overzee
Overijssel Overzee
De komende maanden kunt u bij TV Oost opnieuw kijken naar de serie ‘Overijssel Overzee’, over Overijsselaars die zich in het buitenland hebben gevestigd.
In de serie die in 2012 voor het eerst werd uitgezonden stond Nieuw-Zeeland centraal, een land dat van oudsher een grote aantrekkingskracht uitoefent op Nederlandse immigranten.
Programmamaaksters Mirjam Haven en Jauke Boerdam reisden maar liefst 5.426 kilometer over het Noorder- en Zuidereiland. Onderweg maakten ze negen portretten van oud-Overijsselaars die het ingrijpende besluit hebben genomen om in Nieuw-Zeeland te gaan wonen, leven en oud te worden. Het zijn verhalen over nieuw levensgeluk, gevonden in een afgelegen en vaak betoverend mooi land. Maar vaak ook is er heimwee naar Overijssel en de familie die achterbleef.
In de eerste aflevering, bij TV Oost te zien op zaterdag 31 mei, gaan Mirjam en Jauke in de hoofdstad Auckland op bezoek bij Renate Koops en haar Nieuw-Zeelandse man Antony. Voor Renate, die afkomstig is uit Wijhe, was het de liefde die haar naar de andere kant van de wereld bracht. Het stel is dol op elkaar en daarom heeft Renate na een aantal jaren heen en weer reizen besloten om definitief in Nieuw-Zeeland te gaan wonen
Overijssel Overzee is vanaf 31 mei elke zaterdag bij TV Oost te zien om 16.35, 17.35, 18.35, 19.35 en 20.35 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl/overijsseloverzee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.