ERMA Sport wil discussie over gevaar van stenen dug-outs aanzwengelen

ERMA Sport uit Almelo, dat na het dodelijk ongeval met een stenen dug-out op sportvelden in het Friese Twijzel aanbiedt om tegen hoge korting onveilige dug-outs te vervangen, wordt bedolven onder de reacties.

De reacties op de kortingsactie van de Almelose producent van aluminium dug-outs zijn van zeer uiteenlopende aard. "Verenigingen en gemeenten reageren op het aanbod en vragen ons om te komen kijken naar de staat van dug-outs op hun sportvelden. Maar er zijn ook negatieve reacties. We worden zelfs beticht van lijkenpikkerij", laat directeur Marcel Schorn desgevraagd weten.

Dodelijk ongeval in Friesland

Deze week kwam tijdens een korfbaltoernooi voor scholieren uit Twijzel en Surhuisterveen in Friesland een meisje om na het instorten van een stenen dug-out. Een betonnen afdekplaat brak af en een muur viel om toen er kinderen bovenop zaten.

ERMA Sport trad daags na het ongeval in de publiciteit met het aanbod om alle stenen dug-outs op sportvelden tegen forse kortingen te vervangen door een moderne en veilige dug-out. "Als marktleider is dat niet meer dan logisch", aldus Schorn. Het gaat er volgens hem uiteindelijk om dat alle sportvelden in Nederland veilig zijn.

Dug-outs waar al jaren niemand naar omkijkt

Het Almelose bedrijf zegt met de actie een landelijke discussie over het gevaar van stenen dug-outs op gang te willen helpen. "Ons land telt veel oude sportvelden waar dug-outs van twintig, dertig jaar oud staan en waar nooit iemand naar omkijkt. Veel van deze bouwwerken hebben betonrot en dat levert onveilige situaties op. Sportverenigingen en gemeenten staan daar niet bij stil", verklaart Schorn.

Winstbejag is geen doel geweest van de actie van ERMA Sport, beweert de algemeen directeur. "Vervangen van dug-outs tegen hoge kortingen levert geen geld op. Als we zakelijk zijn, hadden we juist niets gedaan en slechts hoeven wachten tot geschrokken gemeenten en verenigingen naar ons waren gekomen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Friesland. Het gaat ons er om nu de discussie over het gevaar van stenen dug-outs op gang te brengen."

ERMA Sport wordt in de actie om stenen dug-outs te verbannen van sportvelden niet gesteund door sportbonden.

Bekijk de video in HD op YouTube

Meer over dit onderwerp:
dodelijk ongeval Almelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren