nieuws

Losser heeft nieuw college van burgemeester en wethouders

De drie wethouders van Losser
De drie wethouders van Losser
Losser heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders. Naast burgemeester Sijbom zijn dat de wethouders Hassink, Van Rees en Wildschut voor respectievelijk het CDA, Burgerforum en D66.
CDA'er Joop Hassink is al 4,5 jaar wethouder in Losser. De Enschedeër krijgt jaarlijks toestemming van de gemeenteraad om in de buurgemeente te mogen blijven wonen. Jan Martin van Rees was tot maart wethouder financiën voor de VVD in Haaksbergen. In Losser wordt hij wethouder voor Burgerforum. Alleen Marcel Wildschut van D66 komt uit Losser. Zijn vrouw is raadslid in Losser voor dezelfde partij. Wettelijk is dat toegestaan maar als de gemeenteraad daar problemen mee heeft, moet één van beiden de functie opgeven. De samenstelling van het college en het coalitieprogramma zijn vanmorgen gepresenteerd.

Alleen nog geen coalitie in Almelo

Inmiddels hebben 24 van de 25 gemeenten in Overijssel een nieuwe coalitie. Alleen Almelo is er nog niet uit. Daar zitten na de verkiezingen 12 partijen in de gemeenteraad waarvan vijf eenmansfracties.
Er was een informateur aangesteld, oud-burgemeester van Hardenberg Meulman, maar die heeft zijn opdracht teruggegeven nadat hij constateerde dat zijn adviezen in de wind werden geslagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.