nieuws

Heracles legt vier jonge beloftevolle voetballers vast

Logo Heracles Almelo
Logo Heracles Almelo
Heracles Almelo heeft vier nieuwe spelers aan zich gebonden. Het gaat om jonge talentvolle voetballers uit de regio.
Spits Wout Weghorst (21) komt over van FC Emmen waar hij afgelopen seizoen in 34 wedstrijden elf keer scoorde. Hij stond eerder onder contract bij Willem II en komt oorspronkelijk uit Borne. Verdedigende middenvelder Menno Heerkes (20) maakt de overstap van sc Heerenveen en speelde eerder voor FC Emmen. De zoon van oud Heracles-trainer Gert Heerkes komt uit Hardenberg.
Linksback Mark Engberink (21) komt over van Jong FC Twente waar hij afgelopen jaar acht wedstrijden in de Jupiler League speelde. Engberink is geboren in Enschede. Ook Fahd Aktaou (21) komt naar Almelo. De linksback maakt de overstap van Almere City (afgelopen seizoen dertien duels in de Jupiler League) en doorliep de opleiding van sc Heerenveen.
Heerkes, Weghorst en Aktaou tekenen voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar, Engberink signeert een contract voor één jaar met twee optiejaren. Algemeen-directeur Nico Jan Hoogma van Heracles is blij met de komst van het viertal. "Heracles Almelo is een club die staat voor het ontwikkelen van jonge spelers. In dat licht moet de komst van deze nieuwelingen ook gezien worden. Jonge spelers proberen we zoveel mogelijk uit de regio te halen. We werken hier met één selectie waar we twee elftallen mee bemannen. Ze krijgen de tijd om aan te pikken bij het hoogste niveau."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.