nieuws

Veiling SC Rouveen levert 19.000 euro op

Veiling levert 19.000 euro op
Veiling levert 19.000 euro op
Een veiling om geld te verdienen voor de nieuwe accommodatie van SC Rouveen heeft gisteravond 19.000 euro opgeleverd. De verkoping onder leiding van veilingmeester Gilbert Bastiaansen, vond plaats in horecabedrijf d’Olde Skoele.
Ook de bekende trainer Foppe de Haan was aanwezig. Voorafgaand aan de veiling gaf hij een lezing over zijn bijzondere voetballeven. Van elke consumptie ging ook 35 cent naar het goede doel. Veilingmeester Bastiaansen klopte het volk kundig en met een grote grijns het geld uit de zak.

Lang over nieuwbouw gesproken

SC Rouveen hield de veiling om zo geld te verdienen voor de nieuwe accommodatie van de dorpsclub. Nog dit jaar gaat de schop de grond in van een nieuw complex aan de Korte Kerkweg in Rouveen. Het oude onderkomen is zwaar verouderd. Over de nieuwbouw, waarvan de bouwkosten richting het miljoen gaan, is jarenlang gesproken. De gemeente Staphorst betaalt het leeuwendeel, maar de club moet zelf ook bijdragen. De vereniging houdt allerlei acties. De veiling was daar een van.

Ook Bert Konterman was 'kavel'

Er gingen 220 kavels onder de hamer in de bloedhete zaal. Veel bedrijven leverden een product of dienst. Het ging van dekbedovertrekken tot ballonvaarten en van knipbeurten door een kapster tot schoonmaakhulp van een volledig voetbalteam. Oud-speler van SC Rouveen Bert Konterman was ook ‘een kavel’. Hij bood een lezing aan. Het leverde 500 euro op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.