nieuws

Dokters Isala ziekenhuis voetballen 7000 euro bij elkaar voor PEC Zwolle kamer

Dokters van Isala voetballen in het stadion van PEC Zwolle
Dokters van Isala voetballen in het stadion van PEC Zwolle
Een benefietvoetbaltoernooi in het stadion van PEC Zwolle heeft vandaag ruim zevenduizend euro opgebracht. Dokters van het ziekenhuis trapten een balletje om geld in te zamelen voor een PEC Zwolle kinderkamer in het Amalia kindercentrum van Isala.
Aan het toernooi was een veiling gekoppeld. Onder meer de gesigneerde handschoenen van keeper Diederik Boer gingen onder de hamer, net als een gesigneerd shirt van de schaatstweeling en olympische winnaars Michel en Ronald Mulder. Ook was het shirt waarin PEC Zwolle de KNVB-beker won te verkrijgen, natuurlijk gesigneerd door de spelers.
Naast de veiling werd ook aan toeschouwers een bijdrage gevraagd. De hele middag bracht in totaal 7500 euro op.
Wie naar het stadion kwam, kon de artsen van onder meer de afdelingen Chirurgie, Sportgeneeskunde, Cardiologie en Kindergeneeskunde in actie zien. Maar ook de Raad van Bestuur van Isala en een aantal huisartsen uit Zwolle trapten een balletje mee.
In 2012 werd ook al een benefietvoetbalwedstrijd gehouden door de dokters. Zij voetballen voor de goede doelen van PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de Zwolse voetbalclub. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.