nieuws

Afsluiting A28 bij Nijkerk vanwege ongeluk voorbij

A28 urenlang dicht door ernstig ongeluk
A28 urenlang dicht door ernstig ongeluk
De A28 bij Nijkerk is weer open nadat er vanmiddag een ernstig ongeluk gebeurde waarbij een vrouw om het leven kwam en zeker zes mensen gewond raakten. Verkeer van Amersfoort richting Zwolle kan de snelweg weer gebruiken. Tussen Nijkerk en Amersfoort is de weg nog wel dicht maar dat komt door geplande werkzaamheden.
Bij het ongeluk van vanmiddag waren zes auto's en een vrachtwagen betrokken. Vermoedelijk is de vrachtwagen ingereden op een voor hem ontstane file. De om het leven gekomen vrouw zat in een van de auto's. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht waar de politie hem zal aanhouden. Nog vijf anderen raakten gewond, van wie er één slecht aan toe is. Twee van hen zaten enige tijd bekneld. Uit meerdere auto's moesten mensen worden bevrijd. Er waren veel hulpdiensten ter plekke, zoals twee traumaheli's.

Identiteit slachtoffer nog niet bekend

De gewonden zijn met ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Technisch onderzoek en verklaringen van getuigen moeten duidelijk maken wat er precies is gebeurd. De identiteit van de vrouw is nog niet bekendgemaakt. De politie heeft in een nabijgelegen hotel een opvangplek ingericht voor alle betrokkenen die daar even willen bijkomen en praten.

A28 urenlang dicht

Vanwege het ernstige ongeluk was de snelweg van Zwolle richting Amersfoort urenlang afgesloten. Pas in de loop van de avond ging de weghelft richting Amersfoort bij Strand Nulde weer open. Een klein stukje verderop, bij Nijkerk, is de weg echter alweer afgesloten vanwege geplande werkzaamheden. Ook de parallelrijbaan was vandaag urenlang dicht zodat hulpdiensten de ruimte hadden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.