nieuws

Grote uitslaande brand flatgebouw Gombertstraat Zwolle

In een flatgebouw aan de Gombertstraat in Zwolle heeft vanavond korte tijd een hele felle brand gewoed. Van grote afstand was te zien hoe de vlammen uit een appartement midden in het flatgebouw sloegen.
Omdat het om een flatgebouw gaat en de brand op de zesde verdieping was, werden veel hulpdiensten opgeroepen. In korte tijd is het hele flatgebouw ontruimd. Ook werd een groot gebied rondom het gebouw uit voorzorg afgezet. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Inmiddels is het sein brandmeester gegeven.

Veel bewoners vanavond weer naar huis

Volgens de officier van dienst is niemand gewond geraakt. Een aantal mensen met ademhalingsproblemen is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Een groot deel van de bewoners kan naar verwachting vanavond alweer naar huis. Zij wachten metingen van de brandweer af, die moeten uitwijzen of er geen giftige stoffen in de lucht hangen. Voorlopig zijn de meeste mensen opgevangen bij de naastgelegen moskee.
De brand is waarschijnlijk ontstaan door een kaars. Er wordt nog onderzoek gedaan om met meer zekerheid te kunnen zeggen of de kaars de oorzaak is geweest. 
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.