nieuws

Taakstraf en celstraf voor fraude met caravans uit Duitsland

Rechtspraak
Rechtspraak
Een caravanhandelaar uit Hengelo heeft een taakstraf van 50 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand gekregen. De man heeft met zijn bedrijf gefraudeerd bij het importeren van caravans uit Duitsland. Een man uit Gronau, die de caravans in Duitsland kocht en naar Nederland transporteerde, moet zestien maanden de cel in.
De caravanhandelaar uit Hengelo voerde samen met andere handelaren uit onder meer Gelderland, Drenthe en Friesland, met hulp van de man uit Gronau, nieuwe caravans vanuit Duitsland in. Ze verkochten ze in Nederland op papier als tweedehands exemplaren. Op die manier hoefde er geen belasting betaald te worden.

Vrouw van caravanhandelaar vrijgesproken

De belastingdienst liep door de werkwijze van de man uit Gronau ruim 700.000 euro aan btw-inkomsten mis. Het bedrijf van de caravanhandelaar uit Hengelo heeft een geldboete van 3.500 euro gekregen.
De vrouw van de caravanhandelaar was verantwoordelijk voor de administratie. Zij moest ook voor de rechter verschijnen, maar werd vrijgesproken. Volgens de rechter is niet bewezen dat de vrouw op de hoogte was van de zwendel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.