nieuws

Rechtszaak inbraak met geweld Mirteweg Zwolle aangehouden

De 23-jarige Enschedeër die wordt verdacht van een woninginbraak eind januari bij een bejaarde vrouw aan de Mirteweg in de Zwolse wijk Westenholte is aangehouden tot 1 juli. De bejaarde vrouw overleed een dag later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
Bij thuiskomst betrapte de bejaarde vrouw de inbreker. Tijdens zijn vlucht zou hij de vrouw geduwd hebben, waardoor ze op de grond viel. De 72-jarige vrouw raakte zwaargewond aan haar hoofd en overleed een dag later.

Sectierapport is klaar

Het politieonderzoek is bijna klaar. Het sectierapport op de vrouw, waaruit onder meer oorzaak en gevolg moet blijken, is klaar en wordt deze week aan het onderzoeksrapport toegevoegd.
Afgezien van deze diefstal met geweld, wordt de man ook verdacht van een aantal woninginbraken in Zwolle en Enschede waarbij een computer en fotoapparatuur zijn gestolen. Daarnaast staat hij terecht voor het bezit van zeven en een halve kilo amfetamine. Dat werd in zijn schuur gevonden.

Verdachte is veelpleger

De man zit op dit moment vast in Zwolle. Hij staat te boek als een veelpleger. In mei van dit jaar werd hij tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld voor twaalf andere woninginbraken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.