nieuws

Crimineel duo uitgeleverd aan Nederland

Klopjacht op vuurwapengevaarlijk duo (februari 2014)
Klopjacht op vuurwapengevaarlijk duo (februari 2014)
Het criminele duo dat zich in februari schuldig zou hebben gemaakt aan een gijzeling van een Enschedees gezin, een ontvoering en een schietpartij op een camping, is vanmiddag uitgeleverd aan Nederland. Justitie heeft dat inmiddels bevestigd.
De man en vrouw zitten in afzonderlijke politiecellen. Eind februari werd het duo ontdekt in een hotel in Schwerte bij Dortmund. Daar hadden de man en vrouw zich verschanst op hun vlucht voor de autoriteiten. De dagen ervoor was een klopjacht ingezet door de politie. Dat leidde tot veel media-aandacht en angst in de grensstreek.

Uitlevering duurde langer door verzet gangsterduo

Het gangsterpaar, van wie de vrouw in Enschede is opgegroeid, verzette zich aanvankelijk tegen de uitlevering naar Nederland, waardoor dat proces enkele maanden kon worden vertraagd. Vorige week besliste de Duitse rechter dat niets een uitlevering meer in de weg staat.
De raadsman van het tweetal wil voorlopig mediastilte, omdat de incidenten en de vlucht in februari al massale aandacht kregen. Woensdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris in Assen. Dat is in Assen omdat ze hun eerste misdrijf in februari in Meppel zouden hebben gepleegd. De rechtszaak tegen de twee volgt zeer waarschijnlijk pas na de zomer voor de rechtbank in Assen, aldus het OM. De twee verdachten moeten eerst nog uitgebreid worden verhoord, aldus de woordvoerster.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.