nieuws

6231 euro voor de strijd tegen kinderprostitutie: ik ben blij en dankbaar

Het zit erop. De actie 'Lock me Up - Free a Girl' en ook mijn deelname aan de actie. Met hulp van heel veel mensen heb ik in totaal 6231 euro kunnen inzamelen voor het mooie doel. Een prachtig resultaat!
Toen ik twee weken geleden te horen kreeg dat ik mee zou doen aan de actie had ik niet durven dromen dat het zou lukken om zo'n groot bedrag bij elkaar te krijgen. Sterker nog, ik maakte me best wel zorgen over het bedrag van 2500 euro dat als streefbedrag gold voor iedere deelnemer aan de actie. Vooral vanwege de korte tijd voor de actie.

Hulp van veel mensen

De afgelopen twee weken heb ik zo'n beetje elk vrije uurtje in de actie gestoken. Wie a zegt moet ook b zeggen, vind ik. Dus heb ik mijn best gedaan om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Dat ging niet vanzelf, maar dankzij de hulp van heel veel mensen is het gelukt.
Het was voor mij een hele nieuwe ervaring. Iets voor een goed doel doen had ik wel vaker gedaan, maar fondsenwerving niet. Je kon van mij verwachten dat ik daarvoor vooral social media ging inzetten. Op zo'n moment ervaar je weer even dat social media wel degelijk ook echt sociale media kunnen zijn.

Mooie reacties

Heel veel donaties werden gegeven omdat iemand iets had gelezen op social media. Ook werden spontaan veilingitems aangeboden omdat iemand iets zag op social media. Dat heeft mooie bedragen opgeleverd. Verder raakten mensen in mijn omgeving zo enthousiast dat ze van alles voor de actie gingen regelen. Al met al een mooie ervaring met heel veel mooie reacties.
De ervaring van het opgesloten zitten in het hokje zitten vrijdag vond ik ook bijzonder. Achteraf had het van mij nog wel wat minder luxe gemogen om nog beter te kunnen ervaren in wat voor omstandigheden de meisjes leven voor wie de actie op touw is gezet. Het gaat natuurlijk om het idee en ook om aandacht te vragen voor het probleem van kinderprostitutie. Dat is goed gelukt denk ik.

Verdienste van de regio

Zwaar heb ik het vrijdag niet gehad. Als ik nog een keer mee zou doen zou ik er de hele dag niet uit willen. Nu mochten we er om de twee uur vijf minuten uit. Dat heb ik twee keer niet gedaan, maar ik had dat eigenlijk helemaal niet moeten doen. Het was vooral 's avonds fris in de buitenlucht, maar een heel klein beetje afzien mocht ook best.
In totaal heeft de actie ruim 413-duizend euro opgebracht dankzij de inzet van 144 deelnemers op zestien locaties in Nederland. We hebben het met z'n tienen bij de Bloemenbeek heel goed gedaan. Ook een verdienste van de regio denk ik, waar veel enthousiasme te merken was voor de actie en het goede doel.

Bedankt!

Iedereen die meegeholpen heeft noemen is niet te doen, zoveel mensen waren het. Daarom dank aan iedereen die op de één of andere manier heeft bijgedragen door het geven van een donatie, het aanbieden van veilingitems, het regelen van veilingitems, het langskomen afgelopen vrijdag, het komen optreden vrijdag, het doorsturen van oproepjes, het sturen van berichtjes en ga zo maar door...
Of ik ooit weer zoiets ga doen? Geen idee nog. Ik weet wel dat ik heel blij en dankbaar ben dat ik op deze manier iets heb kunnen betekenen in de strijd tegen kinderprostitutie. En ik ben trots dat ik op zoveel steun heb kunnen rekenen.

HEEL ERG BEDANKT!

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.