Spoorloos Boeskoolmenneke leidt tot vragen van D66 Oldenzaal

De onrust in Oldenzaal lijkt met de dag toe te nemen: het beeld van het Boeskoolmenneke werd begin februari gestolen en nog steeds is niet duidelijk of het beeld wordt teruggeplaatst. Tijd voor antwoorden, vindt de fractie van D66.

De fractie stelt vanavond tijdens de raadsvergadering vragen over de toekomst van het beeld. De partij krijgt van ongeruste Oldenzalers vragen of het Boeskoolmenneke nog teruggeplaatst wordt. De partij wil daarom nu duidelijkheid.

Meer duidelijkheid voor inwoners

Het Boeskoolmenneke is een icoon in Oldenzaal. De versie die werd gestolen is een replica met een kleine hoeveelheid brons. Het originele bronzen Boeskoolmenneke staat in het gemeentehuis. In februari zei de burgemeester nog dat Oldenzaal niet zonder het Boeskoolmenneke kan.

Maar sindsdien is het volgens D66 stil gebleven. De partij vindt het vreemd dat zowel het oude als het nieuwe college van burgemeester en wethouder communicatie hoog in het vaandel zegt te hebben, maar over deze zaak al tijdenlang niets zegt. De partij wil vanavond meer duidelijkheid voor de inwoners van Oldenzaal.

Meer over dit onderwerp:
Oldenzaal Boeskoolmenneke D66 Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren