nieuws

Deventer Belang verrast door interesse in De Scheg en reactie college

De ijsbaan van De Scheg
De ijsbaan van De Scheg
De gemeente Deventer heeft vorig jaar een mogelijke koper van De Scheg weggestuurd. Dat is Deventer Belang ter ore gekomen. De fractie is volgens Deventer Centraal met stomheid geslagen.
Ontwikkelaar De Goldenborgh II zou interesse hebben in de aankoop van De Scheg, maar kreeg van de gemeente Deventer te horen dat een eventuele verkoop van De Scheg geen optie zou zijn. Die interesse is volgens Deventer Belang nooit aan de gemeenteraad voorgelegd. De fractie vraagt het college om opheldering.

Verkoop niet onbespreekbaar

Voor Deventer Belang is de verkoop van De Scheg niet onbespreekbaar. Een eventuele verkoop van het sportcentrum zou een behoorlijk verschil kunnen maken voor de begroting van Deventer. De fractie denkt dat door zo’n verkoop bezuinigingen geschrapt hadden kunnen worden.
"Ontwikkelaar De Goldenborgh II wijst op meerdere gesprekken die zijn gevoerd met wethouder Hartogh Heys en anderen over onder andere de Scheg zelf. Er wordt gesteld dat zij interesse hebben getoond in de aankoop van de Scheg zelf, maar dat hen bij een vervolgbespreking in het stadhuis vervolgens is medegedeeld dat een eventuele verkoop van de Scheg geen optie zou zijn”, schrijft Deventer Belang. De fractie had daar graag op dat moment een discussie over willen voeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.