nieuws

Gezin uit Borne eist contactverbod na stalking

Bornse familie eist contactverbod ex-vriend
Bornse familie eist contactverbod ex-vriend
Een gezin uit Borne heeft de Almelose rechter in een kort geding gevraagd om de ex-vriend van hun dochter een straat- en contactverbod op te leggen. De man zou het gezin lastig vallen sinds hun dochter in december de relatie had verbroken.
De ex-vriend zit na veel aangiften van stalking, vernieling en bedreiging vast in afwachting van zijn rechtszaak. Die is volgende maand. Hij zou daarna vrij kunnen komen.

Gedreigd met brandstichtingen

De advocate van de familie zegt dat de man onder meer een aantal keren de banden van de auto van zijn ex-vriendin heeft lek gestoken en heeft gedreigd met brandstichtingen in de privéwoning en het bedrijf van de familie. De bedreigingen werden mondeling uitgesproken, maar ook via de sociale media en de online berichtendienst WhatsApp.
De bedreiging met brandstichting zou voor het gezin erg bedreigend zijn geweest, omdat er in oktober al brand had gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw waar het familiebedrijf was gevestigd.

Man bestrijdt de beschuldigingen

De ex-vriend gaf voor de rechter aan dat hij geen moeite heeft met een straat- en contactverbod. Wel bestrijdt de man de beschuldigingen die tegen hem worden gemaakt, maar daarvoor is volgens de rechter het kort geding geen plek om die te bespreken.
"Dit gaat om een ordemaatregel, om rust in de tent", aldus rechter Verhoeven. Aanstaande woensdag wijst hij vonnis in deze zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.