nieuws

Straten blank door regenbuien in Overijssel

Door de regenbuien stonden de straten op sommige plekken in de provincie vandaag blank. In Beerze was er zelfs sprake van een windhoos.
Meerdere wolkbreuken in Nieuwleusen zorgden ervoor dat een aantal straten onder water stonden. De putdeksels kwamen er ook door omhoog. Ook in Vroomshoop, Hardenberg, Dedemsvaart en Balkbrug was er overlast in sommige straten.
In Vroomshoop moest de hulp van de brandweer ingeroepen worden om het water weg te pompen. In Dedemsvaart stond een parkeerplaats onder water en een aantal garageboxen dreigden onder water te lopen. De kelder van het oude gemeentehuis in Genemuiden liep ook vol water. Door de hevige regen kon de riolering de grote hoeveelheid water niet aan en stroomde de kelder in.
Volgens Weeronline.nl viel de meeste regen van het land in het grensgebied van Overijssel en Drenthe. In verschillende plaatsen viel er 30 tot 50 millimeter regen. Dat zijn drie tot vijf emmers water per vierkante meter.
In Beerze hadden ze ook last van een windhoos. Het dak van een boerenschuur raakte daardoor flink beschadigd. Ook waaide er takken van bomen af. Ook in Raalte en Epse waren er meldingen van stormschade.
Door het weer was het ook druk op de wegen in Nederland. Op het hoogtepunt stond ongeveer 220 kilometer file op de snelwegen. Normaal is dat ongeveer 75 kilometer. Ook op de A28 bij Zwolle moesten mensen rustiger rijden vanwege de regen
De regenbuien zorgden niet alleen voor natte wegen en verkeersoverlast, maar ook voor natte pakken.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.