nieuws

Regen deert meeste dauwtrappers in Overijssel niet

Het miezerige weer deert de meeste dauwtrappers niet om deze Hemelvaartsdag op pad te gaan. Maar het is niet alleen wandelen of fietsen; er is ook dauwdraaien, dauwzwemmen en zelfs een dauwdienst.
Vanaf vijf uur vanochtend werden op het oude ijsbaanterrein in Deventer platen gedraaid. Op het zogeheten dauwdraaien kwamen 15 mensen af. In Heino trokken zo'n 100 mensen baantjes in zwembad De Tippe. Zo'n aantal was er vorig jaar ook voor het dauwzwemmen. Zwemclub De Lee in Gramsbergen organiseerde ook het 'dauwzwemmen'. 35 zwemmers waren, ondanks de regen, naar het zwembad gekomen.

Speciale Dauwpop-kerkdienst

Zo'n 150 mensen waren op de speciale Dauwpop-kerkdienst afgekomen. Op het festivalterrein van Dauwpop was een houten kerk gebouwd met de naam King King. Het viel in de smaak bij de parochianen uit de buurt.

Keizerrijk is er klaar voor

Het hiphopfestival Keizerrijk in Deventer start vandaag om 14.00 uur. Het is voor de 4e keer dat het Burgerweeshuis op Hemelvaartsdag het gratis festival organiseert.
Ondanks de regen zijn vanmorgen in Delden 300 mensen gestart voor de Hemelvaart Fiets4daagse. Zondag is de laatste etappe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.