nieuws

Gratis parkeren voor gemeenteraad Enschede beperkt

Gratis parkeren in Van Heekgarage beperkt
Gratis parkeren in Van Heekgarage beperkt
Raadsleden van Enschede kunnen niet meer onbeperkt gratis parkeren in de Van Heekgarage. Dat heeft de nieuwe gemeenteraad besloten.
Raadsleden kunnen er alleen nog gratis hun auto kwijt tijdens vergaderingen in het stadhuis. Op die manier probeert de gemeenteraad de eigen kosten te drukken, zodat ze jaarlijks uit kan met het budget.
De gemeente Enschede vindt dat politici die zich inzetten voor het belang van de stad niet 2,40 euro per uur hoeven te betalen aan diezelfde gemeente als eigenaar van de parkeergarage. 

Niet vanwege verontwaardiging

De beperking is volgens fractievoorzitter Broekman van de VVD niet ingegeven door de verontwaardiging die enkele maanden geleden ontstond toen duidelijk werd dat de raadsleden er 24 uur per dag gratis konden parkeren, ook om te winkelen in de binnenstad of tijdens evenementen. Eén van de raadsleden zou er zelfs zijn auto weken hebben laten staan terwijl hij op vakantie was.

Mogelijk ander vergoedingssysteem

Ook andere voorzieningen voor raadsleden worden tegen het licht gehouden. Er komt vermoedelijk een ander vergoedingssysteem waardoor gemeenteraadsfracties zelf kunnen bepalen waar ze het geld aan uitgeven, als ze maar voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten alle raadsleden de beschikking hebben over een iPad zodat er papierloos vergaderd kan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.