nieuws

Hoogwater in de Vecht; zandzakken in Dalfsen

Er worden al de hele dag zandzakken geplaatst bij Dalfsen. De zandzakken moeten het evenemententerrein bij het gemeentehuis droog houden. Daar is net de kermis opgebouwd.
In Ommen is een deel van het terras van hotel De Zon weggespoeld. Medewerkers hebben vanmorgen in alle vroegte het meubilair hoger gelegd. "We werden verrast door de snelheid waarmee het water is gestegen", aldus eigenaar Ron Nijhof. Hij kan zich niet druk maken om de wateroverlast. "We hebben er jaar in jaar uit plezier van dat we aan de Vecht zitten en af en toe neemt de rivier wat wisselgeld." Het is volgens Nijhof twaalf jaar geleden dat het water zo laat in het seizoen nog zo hoog kwam.

Waterschap waarschuwt

Het water in de Vecht is vandaag hard gestegen door de enorme regenval van de afgelopen dagen. De rivier moet niet alleen het hemelwater uit Overijssel verwerken maar ook alle regen die net over de grens in Duitsland is gevallen. Op veel plaatsten is de rivier buiten haar oevers getreden en staan de uiterwaarden onder water.
Het waterschap roept campingeigenaren, bewoners en ondernemers langs de Vecht op om de waterstand goed in de gaten te houden. De hoge waterstand in de Vecht zal volgens het waterschap nog wel een paar dagen duren. De stuwen bij Vilsteren en de Vechterweerd staan helemaal open om het water zo snel mogelijk af te voeren richting het Zwartewater en het IJsselmeer. De ontwikkeling van de waterstanden is hier te volgen.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.