nieuws

Straat- en contactverbod voor verdachte van stalking in Borne

Straat- en contactverbod voor man uit Borne
Straat- en contactverbod voor man uit Borne
De rechter in Almelo heeft in een kort geding een man uit Borne een straat- en contactverbod opgelegd. Hij viel zijn ex-vriendin en haar familie lastig sinds de relatie in december strandde.
De man kon dit niet verkroppen en stak een aantal keren de banden lek van de auto van zijn ex. Ook stalkte hij haar, bedreigde haar broer met een jachtgeweer en stuurde berichten waarin hij dreigde met brandstichting in het bedrijf en het huis van haar ouders in Borne.

Volgende maand voor strafrechter

De man uit Borne zit inmiddels in voorarrest, nadat de familie meerdere malen aangifte had gedaan. Hij staat volgende maand voor de strafrechter. Hoewel hij vast zit wilde de familie toch een straat- en contactverbod, voor het geval hij voor of na de strafzitting op vrije voeten komt.
Volgens de kort gedingrechter is in het proces wel vast komen te staan dat sprake is van stalking en dat daarmee het opleggen van een straat- en contactverbod gerechtvaardigd is. Afgelopen maandag tijdens de behandeling van het kort geding, verzette de man zich niet tegen het geëiste verbod.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.