nieuws

De Woonplaats zet bewoners 't Getfert onder druk om huis te verlaten voor sloop

Bewoners van de wijk 't Getfert in Enschede moeten binnen een jaar hun huis uit, omdat woningcorporatie De Woonplaats de woningen gaat slopen. De Woonplaats heeft de bewoners middels een brief laten weten de woningen nodig te hebben voor 'dringend eigen gebruik'.
In 't Getfert in Enschede staan nog huizen uit het begin van de vorige eeuw. De Woonplaats heeft vorig jaar oktober al aangekondigd de woningen aan de Wooldriksweg, de Getfertweg, de Delistraat en de Atjehstraat te willen slopen en sindsdien is een deel van de huurders al verhuisd.

Voor 1 juni tekenen voor vertrek
De gebleven bewoners met een vast huurcontract worden in de nieuwe brief opgeroepen voor 1 juni te tekenen voor vertrek. Ze moeten hun huis voor 1 juni 2015 vrijwillig hebben verlaten. Als ze dat niet doen, worden ze gedwongen.
Voor sommige oudere bewoners van de wijk is het onvoorstelbaar dat ze hun huis moeten verlaten. "Ik woon hier al bijna 60 jaar met mijn vrouw. Mijn roots liggen hier", zegt een bewoner. "Dat wij hier nu weg moeten doet pijn. Dit is niks meer voor ons."

Woningcorporatie blijft bij besluit
Woningcorporatie De Woonplaats blijft bij het besluit om de woningen te slopen. "Dat de emoties hoog oplopen bij de bewoners is heel jammer, maar ook begrijpelijk", aldus projectmanager Bert Stamsnieder van De Woonplaats. "Wij blijven met ze in gesprek en de bewoners die er nu nog wonen krijgen straks de gelegenheid om terug te keren naar de nieuwe woningen in de wijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.