nieuws

Willem-Alexander en Màxima nieuwe ambassadeurs Duitse taal in de regio?

Koning Willem-Alexander en koningin Màxima
Koning Willem-Alexander en koningin Màxima
De EUREGIO heeft er misschien wel nieuwe ambassadeurs bij want koning Willem-Alexander en koningin Màxima gaven na hun bezoek aan Duitsland aan dat Duitse les op scholen in Nederland erg belangrijk is.
Burgemeesters in de Nederlands-Duitse grensregio pleiten al langer voor meer aandacht voor de Duitse taal. De  koning onderschrijft nu ook dat het belangrijk is dat Nederlandse jongeren Duits leren spreken. Begin deze maand stelden de EUREGIO, de deelstaat Niedersachsen en de Europese Unie nog extra geld beschikbaar voor schooluitwisselingen in het grensgebied.

Duits geen verplicht vak meer

Vanuit de Duitse arbeidsmarkt is er een roep naar Nederlandse krachten, maar die moeten dan wel de taal onder de knie hebben. Omdat het in Nederland sinds halverwege de jaren '90 niet meer verplicht is om twee vreemde talen in het vakkenpakket te hebben, lieten veel leerlingen Duits vallen.
De koning bracht samen met koningin Màxima een tweedaags werkbezoek aan de Duits-Nederlandse grensregio. Ze spraken daar ook met verschillende ondernemers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.