nieuws

Landerijen bij Staphorst en Nieuwleusen staan onder water, Vecht blijft stijgen

Vecht
Vecht
Als gevolg van de hevige regenval in de afgelopen twee dagen staan landerijen in het gebied bij Staphorst, Punthorst, IJhorst en Nieuwleusen onder water. Omdat het blijft regenen, verwacht waterschap Groot Salland dat het hoge water in de Vecht de komende dagen blijft stijgen.
De meeste problemen heeft het waterschap met de wateroverlast in de polders in de regio Staphorst/Nieuwleusen waar de waterafvoer via watergangen moet worden versneld. Dat gebeurt onder meer door de sloten te maaien. Daar is het waterschap ook vannacht en morgen nog druk mee bezig.
Als gevolg van het hoge water in de Vecht lopen de uiterwaarden van de rivier onder. Het vee moet zo nodig in veiligheid worden gebracht. Ook campings, recreatiebedrijven en de horeca langs de Vecht moeten rekening houden met nog verder stijgende waterstanden. De scheepvaart op de Vecht is gestremd en de sluizen bij de stuwen Vilsteren en Vechterweerd worden niet meer bediend.  Het is nog onduidelijk hoe lang de dreigende situatie aanhoudt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.