nieuws

Talentvolle Zimmerman opvolger Lipman bij Sercodak Dalfsen

Talentvolle Zimmerman onder de lat bij Dalfsen
Talentvolle Zimmerman onder de lat bij Dalfsen
Sercodak Dalfsen heeft voor komend seizoen jeugdinternational Kristy Zimmerman vastgelegd. De talentvolle keepster (19) uit Apeldoorn is de opvolger van de vertrekkende Annick Lipman.
Zimmerman komt van eredivisionist DOS, daarvoor speelde ze voor Kwiek uit Raalte. Ze maakt ook deel uit van Oranje U20, waarmee ze komende zomer het WK in Kroatië gaat spelen.

"Kristy is een van de meest talentvolle keepsters van Nederland. We hebben een paar jaar geleden al met haar gesproken maar dat was toen nog te vroeg voor haar. Ze heeft zich erg goed ontwikkeld in die jaren en het spreekt ons enorm aan dat ze ondanks haar jonge leeftijd al een eigen stijl van keepen heeft. Ze heeft de laatste maanden stage gelopen bij een paar buitenlandse clubs maar heeft er toch voor gekozen om eerst het programma van  Dalfsen te volgen", licht manager Rene Cloo de komst van Zimmerman toe.

Zevende versterking
Eerder versterkte Dalfsen zich al met Debbie Bont, Kelly Dulfer, Janneke Vandewall, Angela Steenbakkers, Fenne Rijks en Tess van Buren. Het team van Peter Portengen gaat nu eerst de beslissende fase van de competitie in. Zaterdag speelt Dalfsen in Amsterdam de tweede finale om het landskampioenschap. De bekerfinale staat donderdag nog eerst op de rol. In Almere is Hellas de tegenstander.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.