nieuws

Dutchbatter uit Dedemsvaart helpt overstroomd Bosnië

Boudewijn Kok uit Dedemsvaart diende bijna 20 jaar geleden als Dutchbatter in Srebrenica. Als militair kon hij niet de hulp bieden die nodig was. Als burger wil hij nu het land helpen bij de zware overstromingen die duizenden mensen dakloos hebben gemaakt.
Terwijl hier de Vecht buiten de oevers treedt door hevige regenval, voltrekt zich in Bosnië een humanitaire ramp door overstromingen. Duizenden mensen zijn dakloos geraakt en wonen weer noodgedwongen in vluchtelingenkampen.   De mensen zijn niet verzekerd en geld voor wederopbouw is er niet. Ex-Bosniëganger Boudewijn Kok uit Dedemsvaart is een hulpactie gestart om zo snel mogelijk hulpgoederen naar het land te krijgen.

Stichting van ex-militairen

Eerder al richtte Boudewijn Kok de stichting building a Bosnian dream op, met een aantal andere ex-Bosniëgangers. Met de stichting wil hij de Bosniërs in Srebrenica en omgeving helpen bij de  wederopbouw van het land door het uitvoeren van kleinschalige projecten. Nog steeds is het land niet hersteld van de oorlog in de jaren '90. Door de recente overstromingen is de doelstelling van de stichting iets bijgesteld en wordt nu ook noodhulp verleend.
Er zijn al veel hulpgoederen ingezameld zoals medicijnen, dekens, matrassen en houdbare levensmiddelen. Kok is nu vooral op zoek naar transport om de spullen ook snel op de goede plek te krijgen.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.