nieuws

11 jaar celstraf voor man uit Apeldoorn voor dood weduwe Zwolle

De rechtbank in Zwolle heeft een man uit Apeldoorn veroordeeld tot 11 jaar celstraf voor doodslag op een 76-jarige Zwolse weduwe. De man is ook veroordeeld voor witwassen van geld. Het Openbaar Ministerie had 13 jaar celstraf geëist.
Volgens de rechtbank heeft de man de weduwe met een voorwerp op het hoofd geslagen. De vrouw overleed aan de gevolgen van die klap en niet door een val van de trap. De vrouw werd op 9 juli 2013 dood onderaan de trap van haar woning aan de Koestraat gevonden door een schoonmaakster.

Voormalige computerhulp

Op de kleding van de man zijn bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen die duiden op geweld. De man heeft hierover niets willen verklaren, hij beriep zich tijdens de hele rechtszaak op zwijgrecht. De man is de voormalige computerhulp van het slachtoffer. Op camerabeelden is hij in de Koestraat te zien op 8 juli 2013.
Op die datum werd een bedrag van 18.500 euro overgemaakt van de rekening van de weduwe naar de rekening van de man uit Apeldoorn. De man heeft daarmee schulden afgelost en een auto gekocht. Uit onderzoek bleek dat er een financieel conflict was tussen de dader en het slachtoffer.

Terugbetalen van 58.000 euro

De rechtbank Arnhem veroordeelde de man in 2012 tot het terugbetalen van 58.000 euro, die de weduwe aan hem had geleend. De twee dochters van het slachtoffer verklaarden dat de vrouw zei dat ze hem geen stuiver meer zou lenen. De rechtbank acht het daarom hoogst onwaarschijnlijk dat het slachtoffer vrijwillig 18.500 euro naar de man zou overmaken.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.