nieuws

Recordpoging vissen langs de Vecht afgelast, nieuwe poging in september

Vissen
Vissen
De recordpoging om met zoveel mogelijk vissers aan de waterkant van de Vecht te gaan zitten, gaat niet door. Door de hoge waterstand in combinatie met de sterke stroming is het niet verantwoord om het evenement door te laten gaan, aldus de organisatie.
Vanwege de grote animo onder de vissers en het enthousiasme bij zowel ondernemers als de organisatie, is besloten om op zaterdag 27 september voor de herkansing te gaan. De recordpoging was onderdeel van de zogenoemde Vistafette.

Water in de Vecht te hoog

Vanmorgen is tijdens een spoedoverleg tussen Vechtdal Marketing en Sportvisserij Oost Nederland, en met advies van de waterschappen Groot Salland en Vechtstromen, besloten het evenement te verplaatsen naar zaterdag 27 september. Het water in de Vecht staat te hoog en daarbij is er ook sprake van een sterkere stroming dan normaal.
Het Waterschap doet er alles aan om het water zo snel mogelijk te laten afvloeien, maar kan niet garanderen dat waterpeil zaterdag voldoende is gezakt. "Dat de Vistafette nu letterlijk en figuurlijk in het water valt is jammer, maar de veiligheid van de deelnemers staat voorop", aldus Natasja Westenbroek van Vechtdal Marketing.

'Met zoveel mogelijk vissers aan een rivier'

De Vechtdal Vistafette is een initiatief van Vechtdal Marketing en Sportvisserij Oost-Nederland en zou eigenlijk aanstaande zaterdag gelijktijdig met de opening met het nieuwe Hengelsportseizoen 2014 plaatsvinden. Belangrijk onderdeel van de Vistafette was het binnenhalen van de recordpoging 'Met zoveel mogelijk vissers op een moment aan een rivier'.
"Ons plekje in het World Guinness Books of Records gaan we zeker nog veroveren, alleen moeten we nog even geduld hebben tot 27 september. Uiteraard hopen we dat we dan ook weer op alle vissers die zich reeds aangemeld kunnen rekenen", aldus Westenbroek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.