nieuws

Quincy Promes met hattrick grote man bij Jong Oranje, WK in zicht?

Quincy Promes
Quincy Promes
Quincy Promes was woensdagavond de grote man bij Jong Oranje. De speler van FC Twente, die nog steeds kans maakt op een plek in de WK-selectie, maakte een hattrick in de 6-1 overwinning op Jong Schotland in de EK-kwalificatie.
Promes startte, net als ploeggenoten Luc Castaignos en Kyle Ebecilio en Mike te Wierik van Heracles Almelo, in de basis in het elftal van coach Albert Stuivenberg. Nog voor rust schoot de rappe buitenspeler op fraaie wijze drie keer raak. Na de pauze scoorden Rekik en invaller Ziyech (2). Ola John uit Nijverdal viel een kwartier voor het einde in. Chris David uit Enschede zat niet bij de wedstrijdselectie.

Oranje nieuwe koploper

Oranje neemt door de overwinning de koppositie in groep 3 over van Slowakije. Beide ploegen hebben 13 punten, Nederland speelde echter maar 5 duels en Slowakije 6. Dinsdag speelt Oranje nog tegen Luxemburg in Maastricht. De tien groepswinnaars plus vier beste nummer twee plaatsen zich voor de play-offs voor het EK.

Promes naar WK?

Promes speelde zich vanavond dus in de kijker van bondscoach Louis van Gaal voor het WK. De oefenmeester gaf deze week aan dat de vier spelers uit de voorselectie die bij Jong Oranje zitten, naast Promes zijn dat Rekik, Boëtius en Vilhena, nog steeds in beeld zijn voor het WK en dat hij zijn keuzes mede laat afhangen van het duel van vanavond. Uit de groep van 29 moeten nog 5 veldspelers en een doelman afvallen. Zaterdag maakt Van Gaal zijn definitieve selectie bekend voor het duel tegen Ghana.

Een samenvatting van het duel:

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.