nieuws

Provincie Overijssel onderzoekt halt op ondergrondse opslag gasolie

Provinciehuis in Overijssel
Provinciehuis in Overijssel
De provincie gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de opslag van gasolie in de Overijsselse ondergrond tegen te houden. Dat gebeurt op verzoek van de provinciale politiek.
GroenLinks diende het voorstel woensdag in. Aanleiding is de olielekkage in het Duitse Amtsvenn. Opvallend is dat de partij een dergelijk verzoek een jaar geleden ook deed, maar toen wilde een meerderheid van de Provinciale Staten geen onderzoek starten naar de risico's van opslag in cavernes. Nu dus wel. GroenLinks is altijd al tegen opslag van gasolie in cavernes geweest.
In Overijssel moet gasolie worden opgeslagen in cavernes in Enschede, onder bedrijventerrein De Marssteden. Akzo Nobel en oliebedrijf Argos hebben daar al een vergunning voor van het ministerie van Economische Zaken.

Iedereen aan het woord

Binnenkort komt er op initiatief van het CDA in Overijssel een provinciale hoorzitting over de risico's van opslag van gasolie in lege zoutcavernes. Op de hoorzitting moeten Staatstoezicht op de Mijnen, AkzoNobel, overheden maar ook de tegenstanders het woord krijgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.