nieuws

Nieuwe wielerkoers in Twente, Joost Posthuma koersdirecteur

Joost Posthuma
Joost Posthuma
Er komt een nieuwe wielerronde in Twente. De Pure Energie Tour Ronde van Twente. Voormalig profrenner Joost Posthuma uit Enschede wordt de koersdirecteur.
Het is een wedstrijd voor nieuwelingen en junioren. De start en finish van de koers, die wordt gehouden op zaterdag 16 augustus, ligt in Enter. De koers is een initiatief van oud-renners uit Twente. Voormalig bondscoach en ploegleider Herman Snoeijink tegenover De Tubantia: "De wielersport kan een dergelijke impuls goed gebruiken. Om de jeugd te stimuleren is het van het grootste belang om ook wedstrijden te kunnen bieden. Het betwisten van een wedstrijd over grote afstand en over moeilijk terrein is onmisbaar in de ontwikkeling van jonge renners. In Oost-Nederland bestond een dergelijke wedstrijd nog niet. Het is daarom fantastisch nieuws dat, naast de grote Ronde van Overijssel voor senioren, een heuse klassieker voor de oudste jeugd wordt verreden."
Posthuma: "Deze wedstrijd voegt echt iets toe aan het programma van de jeugd. Ze krijgen een serieuze uitdaging voor de kiezen. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om als beginnend wielrenner stappen te maken met dit soort koersen. Ik steek dan ook heel graag mijn energie in dit evenement en ons wielertalent."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.