nieuws

Situatie grondbedrijf Enschede weliswaar verbeterd, maar nog erg zorgwekkend

Er is veel verbeterd bij het grondbedrijf in Enschede, maar de situatie is nog altijd behoorlijk zorgwekkend. Dat was de strekking van een discussie vanavond in de stedelijke commissie over het meerjarenperspectief van het grondbedrijf.
Het onderzoek dat twee jaar geleden is uitgevoerd naar het grondbedrijf heeft verbeteringen teweeg gebracht. Uit het onderzoek bleek onder meer dat de gemeente tientallen miljoenen euro's verlies heeft geleden door verkeerde besluiten.

Geen reden om te juichen

Volgens mevrouw Broekman van de VVD kan er momenteel niet bepaald gejuicht worden als het gaat om het grondbedrijf, maar zijn er wel al veel zaken op orde gebracht. Ze noemde het bedroevend dat er vorig jaar zo weinig kavels zijn uitgegeven en hoopt dat de prognoses voor dit jaar wel gehaald worden.

Usseler Es aanhouden als strategische voorraad

CDA-raadslid Wijfjes zei niet blij te worden van de aantallen kavels die vorig jaar verkocht zijn. In tegenstelling tot zijn GroenLinks-collega Wessels wil hij het bedrijventerrein Usseler Es aanhouden als strategische voorraad. Wessels stelde meermalen gisteravond dat hij het liefst ziet dat de Usseler Es meteen uit de boeken wordt gehaald, maar hij realiseert zich dat dit financieel onmogelijk is voor de gemeente.

Dit jaar wel degelijk kavels verkocht

Wethouder Hatenboer reageerde door te stellen dat je als gemeente nu eenmaal niet alles kunt doen wat je in je hart zou willen. Hij zei te merken dat het economisch steeds iets beter wordt en wist te melden dat er dit jaar wel degelijk al kavels verkocht zijn. ,,Zelfs de meest ingewikkelde''.
De Usseler Es wordt voorlopig niet verder ontwikkeld, zoals eerder al door de gemeenteraad was afgesproken, maar wordt expliciet niet uit de boeken gehaald. Wat betreft de ontwikkelingen aan de Zuiderval zei Hatenboer dat dat nader bestudeerd moet worden, want daar was vorig jaar helemaal geen vraag voor een bedrijfskavel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.