Demonstratie tegen genocidemonument in Almelo verplaatst

De demonstratie van Turken in Nederland tegen het genocidemonument in Almelo aanstaande zondag is verplaatst op last van de burgemeester, politie en justitie. Dat vonden ze veiliger.

De demonstratie is nu aan de Rembrandtlaan, maar zou oorspronkelijk plaatshebben op Het Baken. Daar is te weinig ruimte voor de hoeveelheid Turken die er worden verwacht. De organisatie is het eens met de verplaatsing. 

 

Vreedzame demonstratie tegen genocide

Ze verzetten zich tegen het grootste Armeense genocidemonument dat op 24 april in de tuin van de Armeense kerk Almelo werd onthuld. Op die dag was het 99 jaar geleden dat in het toenmalige Ottomaanse Rijk honderden tot duizenden Armeniërs werden opgepakt, gedeporteerd en vermoord. Zij zien dit als het begin van de Armeense genocide, maar volgens de Turken is geen sprake van genocide. Met de demonstratie willen ze bewerkstelligen dat het monument wordt weggehaald.

De organisatie heeft alle Turken en Turkse organisaties in Nederland opgeroepen zondagmiddag naar Almelo te komen. Een aantal van hen heeft al toegezegd daar gehoor aan te geven. Ze komen met bussen.

De politie gaat uit van een vreedzame demonstratie maar is wel alert.

Meer over dit onderwerp:
genocidemonument Almelo demonstratie Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren