nieuws

BBE: Lelijkste plek van Nederland in Enschede moet maar park worden

Plannen komen niet van de grond
Plannen komen niet van de grond
De lelijkste plek van Nederland, winkelcentrum Stokhorst in Enschede, moet een park worden. Dat zegt  fractievoorzitter Van den Berg van Burgerbelangen Enschede BBE.
Van den Berg zegt dat na een gesprek met de wijkraad en ondernemers in het winkelcentrum. Het winkelcentrum is verpauperd en staat al grotendeels leeg. Inmiddels is er al een tweede projectontwikkelaar die werkt aan plannen voor een nieuw winkelcentrum met appartementen erboven. Dat komt echter nog steeds niet van de grond. De belangrijkste reden is dat geen supermarktketen geïnteresseerd lijkt.

'Groenste wijk van Enschede'

Inmiddels liggen delen er al jaren verlaten bij en wordt de situatie alleen maar troostelozer als de huidige supermarkt in augustus vertrekt. De omwonenden, ondernemers en wijkraad proberen al jaren nieuwbouw te stimuleren of de plannen te veranderen, maar tot nog toe is dat vruchteloos gebleven. Ze proberen de braakliggende terreinen positief te benaderen: "We wonen nu wel in de groenste wijk van Enschede." Er is volgens hen geen behoefte aan dure appartementen boven de winkels. "Pas de plannen dan aan", aldus Van den Berg. 
Van den Berg wil nu weten wat de status is van de huidige plannen. Hij heeft er weinig vertrouwen in dat ze gerealiseerd worden. De tweede stap is volgens hem om de gemeente ertoe te bewegen nieuwe plannen te maken samen met de buurt en de ondernemers. 

Lelijkste plek van Nederland

Het winkelcentrum is in 2012 door de kijkers van het tv-programma De Slag om Nederland verkozen tot Lelijkste Plek van Nederland. Dat heeft het winkelcentrum veel aandacht opgeleverd, maar niet genoeg om de plannen vlot te kunnen trekken. De gemeente Enschede heeft geen mogelijkheden om bij de projectontwikkelaar de druk op te voeren. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.