Titel binnen handbereik voor FC Twente Vrouwen

De vrouwen van FC Twente hebben de titel in de BeNe League voor het grijpen. In de eigen Grolsch Veste wonnen de vrouwen vrijdagavond eenvoudig KAA Gent, 9-1.
De ploeg van Arjan Veurink was oppermachtig tegen de Belgen en kwam na twintig minuten spelen op voorsprong door een fraai doelpunt van Shanice van de Sanden. Marlous Pieëte, die haar laatste thuisduel speelde in het shirt van FC Twente, was even later dicht bij de 2-0, maar haar schot trof de lat.
Die 2-0 viel al snel in het tweede bedrijf. Na amper een minuut spelen werd de score verdubbeld door een ongelukkig eigen doelpunt van Pauline Windels. Waar Twente in de eerste helft nog een aantal kansen liet liggen, werden de mogelijkheden in de tweede helft wel benut. Na 53 minuten bracht Ellen Jansen de ploeg uit Enschede op 3-0, amper een minuut later pakte ook Jill Roord haar doelpunt mee.
Het werd nog erger voor het kansloze Gent, Anouk Dekker schoot Twente naar 5-0 en 6-0. Maar daar bleef het niet bij, Ellen Jansen was na de zesde goal van Dekker zelf nog tweemaal trefzeker. Een zuivere hattrick dus voor Jansen, maar dat gold ook voor Dekker, die de negende goal produceerde. De eretreffer namens Gent werd gemaakt door Jassina Blom.
FC Twente heeft nu zeer waarschijnlijk aan een punt genoeg om de titel in de BeNe League te prolongeren. De Tukkers hebben een beter doelsaldo dan concurrent Standard Luik, dat vrijdagavond met 6-0 te sterk was voor Leuven. Het doelsaldo kan nog doorslaggevend zijn. Volgende week mag Twente in de laatste speelronde aantreden tegen Club Brugge.

PEC Zwolle wint van Club Brugge

PEC Zwolle sloot de voorlaatste speelronde ook winnend af. De ploeg van trainer Sebastiaan Borgardijn won met 3-1 van Club Brugge. Marianne van Brummelen en Jennieke van der Pol waren trefzeker namens PEC. Amber de Priester maakte de Vlaamse eretreffer.