nieuws

Wereldtoppers in rij voor CSI Twente

Gerco Schröder naar CSI Twente
Gerco Schröder naar CSI Twente
De wereldtoppers onder de springruiters staan in de rij om deel te nemen aan de veertigste editie van het CSI Twente. Onder de ruiters die zich hebben ingeschreven zijn de drie laatste wereldkampioenen en de nummers één tot en met drie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen.
Met Dermott Lennon, de Ierse wereldkampioen van 2002, is meteen de naam genoemd van de winnaar van de Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy van vorig jaar. Na Lennon veroverden Jos Lansink (2006) en de Belg Philippe Lejeune (2010) de mondiale titel. Ook die twee zijn van de partij in Geesteren. Lansink gaat op voor zijn derde triomf in de Grote Prijs, die hij zowel in 1988 met Felix als in 1993 met Bollvorm’s Libero H al eens won.
Olympisch toptrio.

Het trio krijgt gezelschap van onder meer Steve Guerdat, Gerco Schröder en Cian O’Connor, die in deze volgorde het Olympisch podium in Londen bezetten. Duitsland komt met de erkende hippische grootheden Marcus Ehning en Marco Kutscher en Philipp Weishaupt. Het heeft ook Janne-Friederike Meyer in de gelederen, die in 2012 de prestigieuze Grote Prijs van Aken op haar naam schreef.
Uiteraard is ook de Nederlandse top opnieuw present. Behalve Gerco Schröder zullen onder meer Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager en nationaal kampioen Maikel van der Vleuten op het Erve Maathuis te bewonderen zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.