nieuws

Fotodoeken Buitenexpositie Haaksbergen gestolen

Fotodoeken gestolen in Haaksbergen
Fotodoeken gestolen in Haaksbergen
Boosheid en teleurstelling overheerst bij de Fotogroep Haaksbergen. Drie fotodoeken uit de buitenexpositie op het Scholtenhagen zijn gestolen. Dat meldt jouwhaaksbergen.nl. De diefstal werd vanmorgen ontdekt door wandelaars.
Er werden niet alleen doeken gestolen, ook werden er vernielingen gepleegd langs de route. Bewegwijzeringspijlen werden weggehaald en naambordjes zijn verwisseld.
De organisatie gaat de doeken die zijn verdwenen opnieuw laten printen, maar het gaat wel even duren voor ze weer te bewonderen zijn. volgende week worden ze teruggehangen. Op de plaatsen waar de doeken hingen, zijn nu bordjes geplaatst met daarop de tekst kunstroof en wordt uitgelegd wat er is gebeurd. Fotogroep Haaksbergen beraadt zich op maatregelen. "We denken aan camerabewaking. Ook zal de politie hier nu vaker rondrijden om te controleren”, zegt Ben Lensink, voorzitter van de commissie Buitenexpositie.. “Heel veel meer kunnen we niet doen. Het is hopen dat het hier bij blijft.” De Buitenexpositie is nog te bezichtigen tot en met oktober.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.