nieuws

MS-patiënte beleeft hartenwens 30 meter boven de Holterberg

Het is maar goed dat Helga van de Wal uit Sneek geen hoogtevrees heeft. Ze is al tien jaar door ziekte gekluisterd aan haar bed, maar vandaag ging de MS-patiënte met een hoogwerker 30 meter de lucht in op het hoogste puntje van de Holterberg.
Het was de hartewens van de Friese vrouw, die door brandweerlieden van de brandweer uit Nijverdal in vervulling werd gebracht.
"Als het daar beter is dan hier, wil ik niet terug komen" vertelde ze met een glimlach voor ze naar boven ging. Eenmaal terug liet ze weten dat er beneden nog teveel was wat ze niet gezien had, en daarom nog niet boven wilde blijven. 

Lotgenotencontact

De stichting MS Express riep de hulp in van de Nijverdalse brandweerlieden en de wensambulance Twente om de wens van Helga van de Wal in vervulling te laten gaan. Daar waren ook veel lotgenoten van de vrouw aanwezig omdat de stichting MS Express een weekend voor lotgenotencontact organiseerde in Lemele. Ook andere patiënten maakten van de gelegenheid gebruik om met de hoogwerker de lucht in te gaan om te genieten van het prachtige uitzicht. Marc Jorink was één van de brandweermannen die erbij waren om de wens in vervulling te laten gaan. Een dankbare taak die hij eigenlijk heel simpel onder woorden bracht. "Het was een mooie dag." 
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.