nieuws

Fietstoertocht Dalfsen van Erben Wennemars uitgeroepen tot klassieker

Erben Wennemars
Erben Wennemars
Erbens Vechtdaltoer, de fietstocht van de Toerclub Dalfsen, die de naam draagt van oud-schaatser Erben Wennemars heeft van de Nederlandse Toer Fiets Unie de derde ster gekregen. Hierdoor behoort de fietstoertocht nu tot de 'NTFU klassiekers'.
Het wielerevenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Toercommissie met hulp van veel leden van Toerclub Dalfsen, kreeg gisteren ruim 900 deelnemers op de fiets.
Aan het einde van de dag kreeg de organisatie te horen dat zij een derde ster heeft behaald.
De opluchting was groot. "Het is toch altijd even afwachten of er is voldaan aan alle eisen van een 3-sterren tocht, maar het was het wachten waard, want we hebben ze binnen!’ aldus de organisatie van Erbens Vechtdaltoer. Ook naamdrager Erben Wennemars is trots op deze drie sterren, laat hij weten op zijn Twitter-account.
De toer startte gisteren vanuit Dalfsen. Er konden verschillende afstanden gereden worden. De routes van 50, 70, 130 en 170 kilometer gaan door diverse plaatsen in het Vechtdal en eindigen weer in Dalfsen. Een deel van de opbrengst van Erbens Vechtdaltoer gaat naar het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.