nieuws

Bathmen ruimt het slagveld op na veldslag tijdens Bathmen Spant de Kroon

Bathmen verandert vandaag weer in een dorp uit de 21ste eeuw. Tijdens 'Bathmen Spant de Kroon' ging het dorp vier dagen lang 200 jaar terug in de tijd.
De veldslag is gestreden, Napoleon verdreven en het publiek is weer naar huis. Na vier dagen Bathmen Spant de Kroon is het vandaag tijd voor opruimen. Al het historische houtwerk dat als decor rondom De Brink diende, wordt verwijderd en/of in stukken gezaagd. Wijn- en biervaten worden afgevoerd en tenten en nederzettingen uit het begin van de 19e eeuw ontmanteld.

Oorverdovend stil

Naar schatting 25.000 bezoekers bekeken de veldslag aan de Apenhuizerweg. Daar werd Napoleon met zijn Franse leger verslagen en kreeg prins Willem vrij baan. Op het slagveld was het vanochtend oorverdovend stil, op het fluiten van de vogels na. In het centrum van het dorp reden tractoren met aanhangers af en aan om decorstukken af te voeren. Vanmiddag wordt de kroon, gespannen voor prins Willem, op de Brink ontmanteld. Ook het slagveld net buiten het dorp wordt dan in de originele staat teruggebracht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.