nieuws

Vrachtwagen van transportbedrijf uit Nieuwleusen lekt geurstof, alarm in Zutphen

Een vrachtwagen van een transportbedrijf uit Nieuwleusen heeft vanochtend ruim 1000 liter aan 'bijtende' geurstof verloren op industrieterrein De Mars in Zutphen. De brandweer sloeg alarm en sloot de omgeving uit voorzorg af. De chauffeur en een omstander zijn naar het ziekenhuis gebracht. De geurstof wordt voornamelijk gebruikt voor shampoo en andere zeepproducten.Â
De lekkage ontstond nadat een vat in de vrachtwagen stuk sloeg tijdens het afremmen. De vrachtwagen liet een spoor van ruim 250 meter geurstof achter op het wegdek, waarna de chauffeur alarm sloeg. Er kwam een heftige geur vrij, die voor irritatie van de ogen en luchtwegen zorgde. De brandweer die snel ter plaatse was zette een groot deel van het bedrijventerrein 'de Mars' hermetisch af.  De chauffeur reageerde heftig op de geurstof en moest per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Het ambulancepersoneel droeg uit voorzorg beschermende mondkapjes.
De brandweer heeft op het achtergelaten spoor een soort cement gestrooid zodat de vloeistof los komt van het asfalt. De lading van de vrachtwagen is door de brandweer gestabiliseerd en afgevoerd. De winkels in de directe omgeving van de lekkende vrachtwagen bleven uit voorzorg gesloten. Het verkeer van en naar het industrieterrein in Zutphen werd door de politie omgeleid.
Het bedrijventerrein is tegen vier uur vanmiddag weer vrijgegeven. De Pollaan waar de vloeistof werd geknoeid is nog deels gesloten. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het meeste van de chemische stof opgeruimd.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.