nieuws

Huisartsen in Hengelo leggen werk neer vanwege nieuwe zorgwet

Een aantal huisartsen in Hengelo legde vanmiddag een uur het werk neer uit protest tegen de nieuwe zorgwet van minister Schippers. Volgens hen is de nieuwe zorgpolis weliswaar goedkoper, maar zit er een addertje onder het gras. In de nieuwe wet beslist de verzekeraar waar de patiënt een deel van de zorg krijgt.
Acht van de huisartsen die het werk neerlegden, kwamen vanmiddag bijeen in café Het Uurwerk. Volgens huisarts Erik Rijk als signaal naar Den Haag. Of de bijeenkomst indruk maakt op minister Schippers? "Ik hoop het. In ieder geval hoop dat de Kamerleden die hierover in gesprek zijn met de minister er nog eens goed over willen nadenken. Ik hoop ook dat patiënten druk gaan uitoefenen op de politiek om ervoor te zorgen dat dit soort rare plannen niet doorgaan."
Huisarts Van der Waart doet mee vanwege het solidariteitsprincipe. "Ik denk dat solidariteit het sleutelwoord is. Het is belangrijk dat iedereen vrije artsenkeuze heeft. Dat mag niet afhangen van je portemonnee. Van der Waart sluit niet uit dat hij en zijn collega's uit protest nog vaker bij elkaar komen. "Ik vrees dat de nieuwe zorgwet er komt. Als dat zo is, dan gaan we grote acties houden. Dan gaan we ook het publiek beter inlichten, want ik denk dat de burger niet weet wat er allemaal boven zijn hoofd wordt besloten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.