nieuws

Schennispleger uit Rijssen krijgt 40 uur werkstraf

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Een 42-jarige man uit Rijssen heeft van de rechter in Almelo een werkstraf gekregen van 40 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 3 jaar voor schennispleging.
De man liep vorig jaar mei tegen de lamp toen de buren de politie inschakelden. De Rijssenaar liet zich veelvuldig vanuit zijn woning aan de Broedersdijk in zijn blootje zien aan zijn minderjarige buurmeisjes. De oorzaak van zijn vreemde gedrag lag in spanningen in zijn privéleven. Door zich poedelnaakt te tonen aan de meisjes nam de spanning af bij de man. De meisjes schrokken zich echter steeds rot als ze uit hun slaapkamerraam de naakte buurman zagen staan.
Naast de werkstraf moet de schennispleger aan beide meisjes elk 400 euro schadevergoeding betalen voor het veroorzaakte leed. Ook moet de man zich onder toezicht stellen van de reclassering en een behandeling ondergaan.
De officier van justitie had eerder 750 euro vergoeding per persoon geëist plus een werkstaf van 50 uur met een verplichte behandeling in een kliniek voor zedendelinquenten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.