nieuws

Quincy Promes en Luc Castaignos schieten Jong Oranje langs Luxemburg

Quincy Promes
Quincy Promes
Quincy Promes en Luc Castaignos van FC Twente hebben dinsdagavond een belangrijke rol gespeeld in de 3-1 overwinning van Jong Oranje op Jong Luxemburg in de EK-kwalificatie in Maastricht.
Beide basisspelers kwamen tot scoren, ook ploeggenoot Kyle Ebecilio en Heraclied Mike te Wierik begonnen in de basis. Ook Ola John uit Nijverdal kwam in actie, hij mocht na ruim een uur invallen. Chris David uit Enschede zat niet bij de wedstrijdselectie.

Castaignos en Promes trefzeker

Castaignos opende een kleine tien minuten na rust de score. Twee minuten later scoorde Promes op aangeven van zijn ploeggenoot. Drie minuten daarna dacht Luxemburg terug te komen door de 2-1 van Borges, maar direct daarna maakte Promes zijn tweede treffer; 3-1. Na 70 minuten moest Ebecilio geblesseerd van het veld. Castaignos kreeg kort voor het einde nog een goede kans op zijn tweede, maar kopte net naast.

Nederland op weg naar play-offs

Het was de tweede overwinning van Jong Oranje binnen zes dagen. Woensdag werd Schotland met 6-1 verslagen. In dat duel scoorde Promes drie keer. Nederland verstevigde door de overwinning de koppositie in groep 3. De ploeg heeft nu 16 punten uit 6 duels. Slowakije is tweede met drie punten minder. De tien groepswinnaars en vier beste nummers twee plaatsen zich voor de play-offs om zeven plekken op het EK van 2015 in Tsjechië.

De samenvatting van het duel:

Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.