nieuws

Dijk tussen Genemuiden en Hasselt hoeft nog niet verstevigd te worden

Dijk tussen Genemuiden en Hasselt
Dijk tussen Genemuiden en Hasselt
De dijk tussen Genemuiden en Hasselt hoeft voorlopig nog niet versterkt te worden. Eerder werd gedacht dat de dijk niet aan de veiligheidseisen voldeed, maar uit nieuwe onderzoeken blijkt dat dijk sterker is dan gedacht. Dat zegt waterschap Groot Salland.
Vorig jaar kondigde het waterschap al aan meer onderzoek te gaan doen op een aantal plekken, omdat daar mogelijk niet werd voldaan aan de veiligheidseisen uit het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Nu blijkt dat de dijk tussen Genemuiden en Hasselt toch aan die eisen voldoet zijn aanvullende maatregelen nog niet nodig.
Toch zal de dijk binnen nu en een aantal jaren worden verstevigd, omdat het waterschap er vanuit gaat dat in 2017 de veiligheidseisen strenger worden. Het waterschap gaat de komende maanden bekijken of daarom alsnog een dijkverstevigingsproject kan worden opgezet. Na de zomer komt daarover een besluit.
Tot en met 2028 pakt het waterschap 110 kilometer dijk en 29 stuwen, sluizen en andere waterwerken aan. Het waterschap bereidt het gebied daarmee voor op toekomstige klimaatscenario’s die hogere waterstanden voorspellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.