nieuws

Werkstraf voor chauffeur die bij Eilandbrug Kampen inreed op file

Eilandbrug in Kampen
Eilandbrug in Kampen
Een vrachtwagenchauffeur uit IJsselmuiden die vorig jaar juni voor de Eilandbrug bij Kampen was ingereden op een file, is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Bij het ongeval raakten twee mensen gewond.
Justitie had een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar geëist. De rechtbank legde een lagere straf op omdat de man minder onvoorzichtig heeft gereden dan justitie hem verwijt.
Voor de rechter verklaarde de man dat hij de file voor de openstaande brug niet had opgemerkt omdat hij even keek naar een plek waar een week eerder een bedrijfsbrand was geweest. Toen hij de file zag, was het te laat. Hij raakte een stilstaande auto en botste vervolgens tegen een tegemoetkomende auto. Die kwam als gevolg van de klap op de kant in de sloot terecht. Beide automobilisten liepen hoofdwonden op.
Volgens de officier van justitie heeft de man een grove verkeersfout gemaakt door met zijn zwaar beladen bestelbus met aanhanger niet goed op te letten. Er was geen onvoorwaardelijke rijontzegging geëist omdat dat zou leiden tot het faillissement van zijn bedrijf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.