Café De Rechter van Steenwijk keert niet terug, krijgt 'waardige opvolger'

Grand Café De Rechter van Steenwijk, dat vorig jaar werd verwoest door een grote brand, keert niet meer terug in haar oorspronkelijke vorm. Gisteren werd de BV waaronder het café viel failliet verklaard. Maar op de achtergrond wordt hard gewerkt aan een opvolger.

In februari 2013 brak brand uit in het monumentale pand aan de Markt in Steenwijk. Daarbij raakte het pand zwaar beschadigd en de gevel moest gestut worden om instorten te voorkomen. Ook de financiële schade was enorm; vlak na de brand schatte exploitant Henk Smit de schade op een miljoen euro.

Veel zorgen na de brand

De nasleep van de brand heeft Smit en zijn compagnon Sander Fortunati de afgelopen maanden veel zorgen opgeleverd. Zo keerde de verzekering geen geld uit vanwege een verschil in inzicht en moest het pand weer worden hersteld. Ondertussen bleven schuldeisers aan de deur kloppen. Eén van de schuldeisers heeft uiteindelijk het faillissement aangevraagd en dat werd gisteren dus door de rechter uitgesproken.

Smit stopt

Een doorstart komt er niet en Smit stopt de samenwerking met Fortunati. "Gezien mijn leeftijd en vanwege mijn gezin dat ik thuis heb, heb ik besloten om niet verder te gaan met de samenwerking. Maar Fortunati is al een tijdje bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf".

"Waardige opvolger voor De Rechter"

"Dat klopt", zegt Fortunati. "Medio oktober moet er een nieuw horecabedrijf van start gaan op dezelfde locatie".

Hij doet dat samen met de bedrijfsleider van de Rechter. Over de naam wil Fortunati nog niets zeggen, maar het moet een waardige opvolger worden van de Rechter van Steenwijk. "En het kan best zijn dat het in de volksmond weer de Rechter genoemd gaat worden", zegt Fortunati.

Meer over dit onderwerp:
failliet Steenwijk Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren