nieuws

Overijsselse deelnemers begonnen aan Alpe d'Huzes

Alpe d'Huzes
Alpe d'Huzes
Zeker zes teams uit Overijssel zijn vandaag gestart met de beklimming van de Alpe d'Huez, om geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijdingsfonds.
De jaarlijkse actie Alpe d'Huzes trekt minder deelnemers dan vorig jaar, na de ophef over één van de initiatiefnemers die anderhalve ton declareerde. Vorig jaar deden er nog 7.500 renners mee, dit jaar zijn dat er 5.000. Het motto van de Alpe d'Huzes is: "Opgeven is geen optie".

Overijsselse deelnemers

Maar nog steeds doen er honderden mensen uit Overijssel mee aan de actie. Een team uit Denekamp doet mee, het team heeft bijna 30.000 euro opgehaald. Ook een team uit Zwolle wil 30.000 euro ophalen. Het is een team met een culinair tintje, vier leden zijn medewerkers van het sterrenrestaurant de Librije in Zwolle.
Medewerkers van nóg een bekend Overijssels bedrijf doen mee dit jaar. Twee teams maar liefst van vloerenspecialist Unipro in Haaksbergen. Rondom het koninklijk bezoek van Maxima enkele weken geleden is veel geld opgehaald voor het goede doel. Samen willen de twee teams 50.000 euro ophalen.
Eén van de grootste teams uit Overijssel komt uit Lemelerveld, Team Sukerbiet. Het team bestaat uit 28 renners en wil samen 80.000 euro ophalen voor de bestrijding van kanker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.